VPS HOSTING

Virtual Private Server: VPS hosting: hiermee kan één fysieke server meerdere virtuele servers huisvesten. Elke klant heeft dan beheerder of root-rechten om de server te configureren en gebruikers rechten toe te kennen. De klant kan een VPS ook voor andere toepassingen dan websites gebruiken. Als een virtuele server crasht, dan hebben de andere klanten daar geen last van. Processorcapaciteit en bandbreedte naar de harde schijf worden wel gedeeld door de klanten.

Wilt u onafhankelijk zijn van de drukte van andere websites, kies dan voor VPS hosting. Een VPS (Virtual Private Server) is een virtuele omgeving die op een volledig zelfstandige server wordt aangemaakt en gegarandeerde processorcapaciteit en RAM-geheugen heeft.

Het lijkt dus net alsof u een eigen privé server huurt. Virtueel gezien is de situatie dus gelijk aan een eigen server, er kan dus ook naar eigen keuze een besturingssysteem geïnstalleerd en bewerkt worden. Technisch gezien kunnen er echter meerdere VPS draaien op één fysieke server. Deze oplossing valt precies tussen de mogelijkheden van shared website hosting en dedicated hosting in. Het geeft dus wel de mogelijkheid en vrijheid eigen server software te installeren, echter is een VPS goedkoper dan een dedicated server huren.